Sosyal Güvenlik Uzmanı - SSK Bağ-Kur SGK Bilgi Por
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

BUGÜN

HABER ARA


Gelişmiş Arama

İĞNE VE ÇUVALDIZ

Fuat Tütüncüoğlu

09 Aralık 2011, 16:32

Fuat Tütüncüoğlu

İĞNE VE ÇUVALDIZ
Vatandaş ,Yolunacak
      Kaz Değildir
 
Sürekli okuyucularım iyi bilecektir,Yazılarımda Sosyal Güvenlik dışındaki konuları yer vermemeye özen gösteririm.Fakat İzmir’de Vatandaşı yolunacak kaz gözü ile bakan bazı yöneticilere bu yazım ile bir çift söz etmek istiyorum.
 
08/12/2012 günü İzmir’de ne oldu da,Belediye ye ait Araç çekme operasyonu yapıldı anlayamadım,araştırdığımda diğer illere ait Valiler ile birkaç bakanın geldiğini öğrendim.
 
Bakan ve diğer illere ait Valiler geldi ya,İzmir Valiliği Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube boş durmamış ve onlarca Araç 66.oo TL.Trafik Para cezası ve 56.oo TL.Araç çekme Para cezasına çarptırılıvermiştir.
 
Bu sözüme karşılık Trafik Şube Müdürlüğünün yanıtı biz, PARK YASAĞI OLAN YERLERDEKİ ARAÇLARA CEZA KESTİK olacaktır.
 
Ama bunların vereceği yanıt hiçte samimi değildir.
 
O gün Araç çekilen bölgelere hemen şimdi gidip ve tespit yapsak aynı yerlerde yüzlerce aracın olduğu görülecektir.
 
Hatta bu bölgelere Trafik şube Müdürlüğü bazen nezaketen “ …. Tarihinde şu yapılacağından buraya araç park edilmemesi “ diye uyarılar asar.Yani Trafik Şube Müdürlüğü o bölgeye araç park edildiğini bilmektedir.
 
Bu yazıları yazan ben,yıllardan bu yana bu tespiti yapıyorum
 
8 Aralık Perşembe günü yapılan Araç toplama eylemi işgüzarlıktan öte bir şey değildir.
 
Vatandaş bu parayı kolay kazanmamaktadır.
 
Bütçeye katkı adına “ Vatandaşı yolmak “ ahlaki değildir.
 
Yeterli Otoparkı olmayan İzmir’in Trafik yöneticilerinin daha titiz,daha medeni ve daha duyarlı olmaları gereğini inanıyorum.
 
Özel Otopark’lar gün boyu park edecek hiçbir aracı almamaktadır.Girişte “ Abi kaç saat kalacaksın ? eğer yanıtınız Akşam üzeri geleceğim … olur ise aracınızı o otoparka koyma şansınız yoktur.Gelin bunları denetleyin.
 
Nalet okunarak ödenen bu para cezaları ile güçlenen .. Naletli Bütçenin,Naletli kazancın hiç kimseye yararı da faydası da olmaz.Vatandaş eğer bütçeye katkı yapacak ise bunu haklı sebepler üzerine yapabilmelidir.
 
Trafikte Cezanın caydırıcı yönlerinin olduğu muhakkaktır.Bunu asla inkar edenlerden değilim ama İzmir de yapılan Araç çekme operasyonu benim bu düşüncelerim ile bağdaşmamaktadır.
 
Trafik Para cezalarının öncelikleri farklı olmalıdır.Gereksiz çalınan korna bile İzmir Trafiğinin önde gelen “ Gürültü Kirliliği “ dir.
 
Lütfen.. İğne’yi kendimize,Çuvaldızı da bir başkasına batıralım.
 
 
 
 
 
 
 

Bu haber 335 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
BU MEMLEKET BİZİM16 Mayıs 2012

PRATİK LİNKLER

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

AYDIN MERKEZDE YENİ KURULACAK OLAN İLÇENİN ADI NE OLMALI ?






Tüm Anketler

GÖRÜNTÜLENME

Toplam Ziyaretçi:

Sayın Kullanıcı ve Ziyaretçimiz, www.sosyalguvenlikmusaviri.net sitemiz iş ve sosyal güvenlik konusunda , bilgilendirme amaçlı mevzuat, bilgi ve kültür platformudur. Web Sitemiz; 1 - Sitedeki bilgilerin kesinlik, doğruluk ve güvenilirliğini, kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayacağını garanti etmez. 2 - Sitede yer alan bilgilerin kullanılmasından doğan veya doğabilecek, dolaylı veya dolaysız zararlardan sorumlu değildir. 3 - Sitemizden linki verilen her türlü web sitesi, program, neşriyat, kitap, dergi ve bezerlerinin içeriğinden ve kullanımından doğacak/doğabilecek olumlu/olumsuz zararlardan sorumlu tutulamaz. Sitemizde yer alan yazı, makale, açıklama, bilgi ve içeriğin tüm hakları 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu doğrultusunda web sitemize aittir. Sitemizden herhangi bir şekilde kopyalama, alıntı yapılması, ticari amaçlı kullanılması, başka bir yerde yayınlanması yasaktır. Ancak web sitemiz kaynak gösterilmek kaydıyla, kısmen alıntı yapılarak başka yerde yayınlanabilir. Saygılarımla .. FUAT TÜTÜNCÜOĞLU - Sosyal Güvenlik Uzmanı
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi