Birleşik Emekliler Derneği ve Türk Emekli- Sen Başkanı Burhan Aydın Emekliler Günü dolayısıyle bir mesaj yayınladı.
Mesajında Atatürk'ün “ Emekli Devletin aynadaki görüntüsüdür “ sözüne vurgu yapan Aydın,”Tüm emeklileri yolunu bulmaya, tek yürek, tek yumruk, tek ses olmaya ve teşkilatmaya çağırıyorum” dedi.
Burhan Aydın'ın açıklaması şöyle;
“Sevgili Emekliler yeni bir Emekliler Gününü her türlü yokluğa, sefalete, açlığa, hastalığa, maaş ve hastane kuyruklarına rağmen kutlamaya çalışacağız.
Yıllar önce ne güzel söylemiş, Gazi Mustafa Kemal "Emekli Devletin Aynadaki Kendi Görüntüsüdür" Aynadaki görüntü ne kadar güzel görünüyorsa o ülkenin emeklisinin hayat standardı, yaşama koşulları da o kadar güzeldir.
Eğer ki devlet aynadaki görüntüsünü beğenmiyorsa, kendine çeki düzen vererek şefkatli ellerini emeklisine yeniden uzatmalıdır.
Gerek devlet hizmetinde, gerekse özel sektörde uzun süren bir çalışma hayatından sonra emekliye ayrılan bir insanın gelecek endişesi duymadan ömrünün geri kalan kısmını huzurlu, mutlu, refah düzeyi yüksek, paylaşımda külfetten değil, nimetten pay alan biri olarak yaşamayı hayal etmektedir.
Ne yazık ki Türk Emeklisi, yıllardan beri kapısından girmek için mücadele verdiğimiz AB Ülkelerinin emeklilerinin hayat standartlarının çok gerisinde kalmış bir şekilde hayatını idame ettirmeye çalışmaktadır.
Günümüz şartlarında her gün her şeye gelen zamma rağmen, yıllardan beri ülkeyi yönetenler emekliyi ölüme mahkûm eden artışlarla oyalamaya çalışmışlardır.
Birleşmeyen, bir araya gelemeyen, teşkilâtlanıp hakkını hukukunu aramayan, kaderci anlayışa teslim olan emeklinin de bu işte çok payı olsa gerek.
Sevgili Emekli Kardeşim, " Yolunu bildikten sonra önün çöl olmuş ne çıkar. " Tüm Emeklileri yolunu bulmaya, tek yürek, tek yumruk, tek ses olmaya ve teşkilâtlanmaya çağırıyorum.
Türk Emeklisi olarak güzel ülkemizde, karanlık vicdanların borusunu susturarak, aydınlık sabahlara mutlu yarınlara doğru el ele gönül gönüle yürümek gerekir diye düşünüyorum.
Herkes kendi hakkına razı olur, hakkı olandan fazlasını istemez payına düşeni alırsa, mutlu insanların yaşadığı bir ülke oluruz.